11/3/12

Μετακινήσεις διδακτικού προσωπικού μικρής διάρκειας με σκοπό τη διδασκαλία (STA)



Αυτή η δράση αφορά στην κινητικότητα διδακτικού προσωπικού μεταξύ του Ιδρύματός μας και των Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων με τα οποία έχει συναφθεί διμερής συμφωνία Εrasmus για διδασκαλία.

Κριτήρια μετακίνησης εξερχόμενων καθηγητών


Οι μετακινούμενοι καθηγητές πρέπει να είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού ή ομότιμοι καθηγητές του Ιδρύματος που παραδίδουν μαθήματα στο Τμήμα τους. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν συμφωνήσει εγγράφως εκ των προτέρων με το Παν/μιο υποδοχής για το πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων που θα παραδώσουν.

Διαδικασία Συμμετοχής


Στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους γίνεται από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος ενημέρωση των καθηγητών που έχουν εγκεκριμένη μετακίνηση βάσει των διμερών συμφωνιών. Οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι καλούνται να ενημερώσουν το Τμήμα  εγγράφως και σε συγκεκριμένη προθεσμία  για τις επισκέψεις που προτίθενται να πραγματοποιήσουν (Ίδρυμα Υποδοχής, ημερομηνίες μετακίνησης) οι ίδιοι ή άλλα μέλη ΔΕΠ που θα προτείνουν.
Σε περίπτωση ακύρωσης της μετακίνησης, ο δικαιούχος οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το Τμήμα  το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να μπορέσει το Ίδρυμα να διαθέσει την επιχορήγηση και σε άλλους καθηγητές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Διάρκεια


Απαιτούνται πέντε (5) ώρες διδασκαλίας κατ’ελάχιστον (τουλάχιστον μια ημέρα). Μια ελάχιστη διάρκεια πέντε εργάσιμων ημερών συνιστάται ιδιαίτερα για να υπάρξει εποικοδομητική συμβολή στο πρόγραμμα διδασκαλίας και τη διεθνή ακαδημαϊκή ζωή στο Ίδρυμα Υποδοχής.

Επιχορήγηση


Οι δαπάνες ταξιδιού και διαβίωσης καθορίζονται βάσει της διάρκειας παραμονής στο εξωτερικό (ημέρες εργασίας ή ταξιδιού), λαμβάνοντας υπόψη τα ανώτατα προβλεπόμενα ποσά σύμφωνα με τον πίνακα και βάσει των παραστατικών που θα προσκομισθούν για τις ημερομηνίες ταξιδιού.
Σημειώνεται ότι οι υποτροφίες για διδασκαλία έχουν σκοπό να αντισταθμίσουν τις πρόσθετες δαπάνες κινητικότητας, δηλαδή έξοδα ταξιδιού και δαπάνες διαβίωσης στη χώρα υποδοχής και δεν αποσκοπούν στην κάλυψη του συνόλου των δαπανών που συνεπάγεται η διδασκαλία στο εξωτερικό.
Πληροφορίες:
κ. Μαργαρίτα Βλάσση

Τηλ.  210 36 89 715
mvlassi[at]interel.uoa[dot]gr

κ. Πόλα Δεληολάνη
Τηλ.  210 36 89 716
pdel[at]interel.uoa[dot]gr

Τμήμα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων
Πανεπιστημίου 30, ΤΚ 106 79 Αθήνα